Tijd om mezelf voor te stellen

11 oktober 2021


Het is de afgelopen dagen wat stil geweest qua blogposts. Ik vond dat ik niet genoeg progressie had gemaakt met de website om een nieuwe post te maken. Ik zit sinds een aantal dagen een beetje vast op twee dingen, wat ik ook probeer ik kom er niet uit. Dit frustreert me dan heel erg en wil ik eigenlijk eerst oplossen voordat ik verder ga met andere dingen. Het eerste 'probleem' is dat bij het tonen van de titel van een pagina nog steeds een react logo te zien is. Het tweede probleem is dat het menu niet werkt op mobiel, wat waarschijnlijk iets te maken heeft met Bootstrap en Javascript. Ik heb al meerdere dingen geprobeerd om het op te lossen, maar helaas. Voor nu dacht ik maar dat het geen zin heeft om deze challenge te laten verpesten door deze twee dingen. De website doet het gelukkig wel gewoon als desktop versie. De komende dagen ga ik gewoon weer verder met dingen toevoegen of veranderen. Wie weet dat als ik er over een paar dagen met een frisse blik naar kijk dat het dan wel lukt.


Wie ben ik eigenlijk?

Toen ik aan het nadenken was over wat ik nog meer met mijn site zou willen doen, dacht ik dat het misschien ook wel leuk en handig was om wat meer over mezelf te vertellen. Ik ben dus Lisa, 27 jaar en woon samen met mijn vriend Simon in Utrecht. Ik ben opgegroeid in Lelystad en aan het begin van mijn studententijd ben ik naar Utrecht verhuisd. Ik ben nu bezig met de laatste loodjes van m'n masteropleiding Business Informatics. Voor m'n masterthesis doe ik een onderzoek voor ProRail en als alles meezit ben ik eind februari klaar met studeren. Naast m'n stageuren werk ik ook nog een paar uur per week op het station (blijkbaar heb ik iets met treinen). In m'n vrije tijd ben ik een echte boekenwurm, waar ik misschien ook nog wel meer over ga vertellen binnenkort :). Daarnaast sta ik een paar keer per week vroeg op om hard te lopen en wat sportoefeningen thuis te doen. Hier ben ik vlak voor corona mee begonnen en is nu nog steeds onderdeel van m'n week. Ik ben ook een echte piekeraar en kan heel onzeker zijn, wat je ook wel kon merken met de twee problemen waar ik tegen aan loop hierboven. Het hardlopen en sporten helpt mij daar erg bij. Soms is het fijn om een podcast op te zetten tijdens het rennen en even niet in je eigen gedachten getrokken te worden en soms is het juist fijn om in stilte je hoofd leeg te rennen. De progressie die je boekt als je consistent blijft hardlopen is ook erg fijn voor een onzeker iemand zoals ik.

Dit project is ook een beetje begonnen om mezelf wat uit te dagen en nieuwe dingen te leren tijdens deze thesisperiode. Momenteel zit ik in de afrondende fase van m'n literatuuronderzoek, wat af en toe erg saai was. Ik merkte toen ook regelmatig dat ik het miste om een beetje mentaal uitgedaagd te worden. Dit project is een leuke manier om dat te doen. Ik merk dat ik er tijdens de dag ook regelmatig aan moet denken en kijk er dan naar uit om weer wat nieuwe dingen te proberen. Ik ben erg benieuwd hoeveel dingen ik de komende tijd nog ga leren en toevoegen aan de website!

Voor nu was dat het wel even, tijd om met een boek op de bank te ploffen!