Mijn allereerste blog!

30 september 2021


Wat leuk dat je mijn blog leest! Hier zal ik de komende tijd mijn progressie op gaan bijhouden over het ontwikkelen van mijn eigen website. Ik speelde al wat langer met het idee van een eigen website maken. Een aantal maanden geleden had ik al mijn domeinnaam geregistreerd, maar ik wist niet zo goed wat ik er vervolgens mee wilde doen. Het lijkt me heel gaaf om aan het einde van dit traject een mooie pagina te hebben met een aantal blogs en wat contact informatie over mij. Wie weet dat er later nog meer uit komt.


Hoe ben ik begonnen?

Met de hulp van mijn vriend was ik in eerste instantie begonnen met een react template. Hij heeft daarover een blog geschreven op zijn website. Ik merkte echter dat ik daar niet veel van leerde. Ik kon wel wat dingen aanpassen maar hoe ik nou verder moest, ik had geen idee.
Vlak daarna heb ik een aantal tutorials gevolgd bij W3Schools. Dit was voor mij ideaal, hiermee kon ik mijn weggezakte kennis weer wat ophalen. In een ver verleden heb ik ooit het vak Webdesign gevolgd, omdat ik daar nooit meer iets mee had gedaan is al die kennis verloren gegaan. Vervolgens ben ik een beetje gaan googlen naar een stap-voor-stap website tutorial. Die vond ik op deze pagina. Een duidelijk verhaal waarbij je ook niet overspoeld wordt met informatie.
In oktober ga ik een challenge met mezelf aan om elke dag minimaal vijf minuten aan mijn website te besteden. Ik ga jullie hierin meenemen en ben erg benieuwd hoe mijn website er aan het eind van de maand uit ziet!